Consulten ... bij DiŽtistenpraktijk Bona Vita

Weegschaal.JPG

Overgewicht 

Mogelijk heeft u zojuist aan de hand van de BMI en/of middelomtrek geconcludeerd dat u overgewicht heeft. Overgewicht ontstaat door een positieve energiebalans. Dit betekent dat u meer energie (calorieŽn) tot u neemt dan u verbruikt. Wat u teveel aan energie binnenkrijgt met eten en drinken, wordt door het lichaam opgeslagen als vet. Hierdoor komt u aan in gewicht. Andere oorzaken van overgewicht kunnen erfelijkheid of bepaald medicatiegebruik zijn. 

Overgewicht beÔnvloedt uw gezondheid nadelig. Veelvoorkomende klachten en complicaties bij overgewicht zijn overbelasting van de gewrichten (jicht, rugpijn, artrose, hernia), kortademigheid, verminderde vruchtbaarheid, slaapstoornissen, sociale en psychische klachten zoals een negatief zelfbeeld en depressiviteit, hoge bloeddruk en diabetes mellitus.

Een gewichtsafname van circa 10% laat vaak al meetbare gezondheidsbevordering zien in het normaliseren van de bloedwaarden. Daarnaast zult u merken dat uw conditie verbetert en uw kleding wijder gaat zitten.

Advies diŽtist

Om zonder jojo-effect af te vallen tot een gezond lichaamsgewicht is het nodig dat u veranderingen in uw voedings- en bewegingspatroon aanbrengt die u ook op lange termijn vol kunt houden. Extreem lijnen of sporten geeft snel en veel gewichtsverlies, maar is op de lange termijn vaak niet vol te houden. Met een volwaardige voeding en circa 60 minuten beweging per dag wordt zo'n 2 tot 2,5 kg gewichtsverlies per maand bereikt. Door samen met de diŽtist uw voedings- en bewegingspatroon door te nemen worden de adviezen voor u op maat gemaakt. Dit maakt het voor u makkelijker de nieuwe leefstijl op de lange termijn vol te houden.

Wilt u een afspraak maken bij DiŽtistenpraktijk Bona Vita om blijvend af te vallen tot een gezond gewicht, dan kunt u contact opnemen via tel. 06 - 15 04 48 26 of mailen naar info@praktijkbonavita.zorgring.nl. Klik  hier  voor meer informatie.

Wilt u meer weten over ondergewicht, gezond gewicht of overgewicht, dan kunt u hieronder uw keuze aanklikken.