De diŽtisten ... van DiŽtistenpraktijk Bona Vita

Het werk van de diŽtist

Een diŽtist is dť deskundige op het gebied van voeding, leefstijl en gezondheid. De diŽtist helpt en coacht bij het veranderen van de eet- en leefgewoonten ter verbetering van de gezondheid. Een diŽtist is er voor jong en oud, voor dik en dun, voor gezonde en zieke mensen. 

Een diŽtist heeft een vierjarige HBO-opleiding Voeding & DiŽtetiek voltooid en is verplicht bij- en nascholing te doen om kwaliteitsgeregistreerd te blijven en het beroep uit te kunnen blijven oefenen.

De diŽtisten

DiŽtist W. van Maaswaal
Willy van Maaswaal

DiŽtistenpraktijk Bona Vita wordt geleid door voedingsdeskundige en diŽtist Willy van Maaswaal - Post. In 2010 heeft zij de vierjarige opleiding Voeding & DiŽtetiek tot voedingsdeskundige en diŽtist afgerond aan de Hogeschool van Amsterdam. 
In januari 2011 is ze haar eigen praktijk Bona Vita gestart. Willy is all-round diŽtist en adviseert en begeleidt jong en oud op weg naar een gezond(er) voedingspatroon, bij het verminderen van voedingsgerelateerde klachten en/of bij het normaliseren van afwijkende bloedwaarden.

DiŽtist D. van der Meulen
DaniŽlle van der Meulen

Sinds november 2013 is diŽtist DaniŽlle van der Meulen werkzaam in de praktijk. DaniŽlle is als triathlete en wielrenster ervaringsdeskundige op het gebied van voeding en sport. Ze is gespecialiseerd in onder andere voeding bij diabetes mellitus, het FODMAP-beperkt dieet, voeding bij kanker en kinderdiŽtetiek en begeleidt u wanneer u ketenzorg ontvangt. Ze is fulltime werkzaam in de praktijk.
DiŽtist N. Melching
Nienke Melching

Sinds zomer 2018 maakt Nienke het team compleet. Ze heeft de HBO-opleiding Voeding en DiŽtetiek afgerond aan de Haagse Hogeschool. Nienke is een all-round diŽtist met veel ervaring in de ouderenzorg, met ondervoeding en overgewicht/obesitas. Ze geeft advies en begeleiding op maat, of u nu wilt aankomen, afvallen of sprake is van dieetzorg bij ziekte. U kunt bij haar terecht van jong tot oud(er) en voor behandeling in de ketenzorg. Nienke is werkzaam op maandagmiddag, woensdag en vrijdag.